AUTONOMIA DE LES BATERIES

Ha de quedar clar que l’autonomia d’una bateria depèn directament de  l’ajuda al pedaleig del conductor, que en el cas de les bicicletes elèctriques és mínim,  però, també depèn de la capacitat de la bateria, per aquest motiu Recibicing utilitza exclusivament bateries de 36V.
Per acabar amb qualsevol dubte sobre l’autonomia de la bateria d’una bicicleta elèctrica a Recibicing hem fet un càlcul del kilòmetres que pot fer una bicicleta sense pedalar, només a gas amb una velocitat màxima de 25KM h. i un conductor de 75 Kg.
Tinguem en compte que és quasi impossible anar en una bicicleta sense pedalar, és una qüestió d’inèrcia.
KM= Volts X Ampers /10  (SENSE PEDALAR)
Bateria Recibicing de 36v 10 ampers/hora tindrà una autonomia d’uns 36km
Bateria Standard de 24v 8 ampers/hora tindrà una autonomia d’uns 19km
Una bateria és un depòsit, com el de qualsevol vehicle, a més capacitat més Km, si el recorregut no és continu i es fan parades, el rendiment disminueix una mica, el pes del conductor no influeix massa en el rendiment, tot i que haurà de pedalar una mica a les pujades fortes, el pes màxim d’arrossegament és aproximadament d’uns 125 Kg.
Com Recibicing treballa directament amb els fabricants dels components, podem adaptar les bicicletes a cada necessitat, donant la capacitat d’ajuda al motor, depenent si són bicicletes per llogar o per repartiment (amb més recorregut) o bé bicicletes personals per recorreguts específics, com anar a la feina, (amb molta potència).
L’autonomia també depèn de l’antiguitat i del bon ús de la bateria, si es fa un ús diari i continu, és recomanable canviar la bateria cada dos anys, si és fa un ús esporàdic, es convenient carregar-la una vegada cada 35 dies i canviar la bateria passats tres o quatre anys, el fet de no utilitzar el vehicle no vol dir que els components de la bateria no es deteriorin.
En general totes les bateries duren més de dos anys, i és clar que amb una bona cultura del vehicle elèctric podrien durar molt més.

PREU DE LA BATERIA
Tot i que el preu de les bateries sembli car, no es veu així, si el comparem amb els preus de les bateries de mòbils o portàtils. Una bateria de Liti-ion de e-bike té un preu de 130 euros Kg, en canvi una bateria de portàtil és dues vegades més cara i una de mòbil quatre vegades, i és la mateixa bateria.